Reikės:
4 vidutinio dydžio obuolių (nepernokusių),
4 nedidelių kriaušių,
2 kiaušinių,
100 ml migdolų pieno (tinka ir paprastas gyvulinis pienas),
70 g miltų,
60 g cukraus,
20 g lydyto sviesto,
1 a. š. kepimo miltelių,
1 v. š. vanilės ekstrakto,
žiupsnelio druskos,
saujelės migdolų plokštelių.
Darbo eiga:
Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir druska. Kiaušinius plakame su cukrumi, kol pabaltuoja, tada įmaišome vanilę, lydytą sviestą ir migdolų pieną. Beriame miltus ir užmaišome tešlą. Ją padalijame į dvi lygias dalis ir supilame į atskirus indus.
Obuolius nulupame, išdarinėjame ir supjaustome kuo plonesnėmis skiltelėmis (geriausia ir patogiausia būtų naudoti daržovių skustuką), suberiame ir įmaišome jas į vieną dalį tešlos. Tą patį padarome su kriaušėmis.
Į skardą, išklotą kepimo popieriumi, supilame obuolių tešlą, o ant viršaus paskleidžiame kriaušių tešlą. Pašauname į orkaitę ir kepame 40–45 minutes iki 180 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje. Leidžiame pyragui atvėsti ir sutvirtėti. Skanaus!
P. S. Šįkart naudojau ir kriaušes, tačiau paragavusi nusprendžiau, kad kitą kartą naudočiau tik obuolius (rūgštelei palaikyti). Tad jei neturite namie kriaušių, tikrai ne bėda.