Reikės:
4–5 kiaušinių,
5 šaukštų grietinės,
4 stiklinių miltų,
aliejaus kepimui.
Sirupui reikės:
1 stiklinės medaus,
2 šaukštų vandens,
30 g sviesto,
1 šaukšto grietinės.
Gaminimo eiga:
Iš kiaušinių, grietinės, druskos ir miltų išmaišome tešlą. Paskui ją gerai padaužome (galima į stalą). Tešlą plonai iškočiojame ir supjaustome keturkampiais (3–4 cm). Gabalėlius dedame į verdančius riebalus ir verdame, kol pagelsta.
Visus produktus, skirtus sirupui, sudedame (supilame) į indą ir verdame. Virti reikia tol, kol įlašintas į šaltą vandenį sirupas neišsileidžia.
Išvirtus traškius lakštus dedame į lėkštę, užpilame truputį sirupo, vėl dedame sluoksnį lakštų, vėl pilame sirupo, kol pastatome didelį „Skruzdėlyną“. Galima papuošti razinomis, riešutais, aguonomis.