20 sausainių:
110 g miltų
45 g kakavos
½ a. š. kepimo sodos
¼ a. š. maltų aitriųjų paprikų
½ a. š. cinamono
¼ a. š. druskos
85 g juodojo šokolado (smulkinto)
1 didelio kiaušinio
110 g rudojo cukraus
⅓ stiklinės smulkaus cukraus
75 g lydyto sviesto
1 a. š. vanilės ekstrakto
Gaminimo eiga:
Orkaitę įkaitinti iki 180 °C. Dvi kepimo skardas iškloti kepimo popieriumi.
Persijoti kartu miltus, kakavą, kepimo sodą, maltas aitriąsias paprikas ir cinamoną. Įmaišyti smulkintą šokoladą.
Vidutiniame dubenyje sumaišyti kartu kiaušinį, abiejų rūšių cukrų ir vanilės ekstraktą. Įmaišyti lydytą sviestą iki vientisos masės. Supilti į miltų mišinį ir atsargiai išmaišyti (nepermaišyti). Tešlą palikti šaldytuve apie 20 minučių.
Šaukštu imti tešlos, tarp delnų suformuoti kamuoliuką ir dėti ant kepimo popieriaus paliekant apie 4 cm tarpus. Kepti apie 10–15 minučių, kol sausainių viršus pradės trūkinėti, vidurys bus dar šiek tiek minkštas. Perkelti ant grotelių ir visiškai atvėsinti.