Pradinis / Receptai / Šokoladiniai sausainiai

Šokoladiniai sausainiai

Gražiai įtrūkę, „apsnigti“ sodraus šokoladinio skonio sausainiai.

Reikės:

1 puodelio (150 g) miltų (1 puodelis – 250 ml)
⅔ puodelio (130 g) cukraus
½ puodelio (50 g) kakavos
¼ puodelio (55 g) minkšto sviesto
1 šaukštelio kepimo miltelių
žiupsnelio druskos
½ šaukštelio tirpios kavos granulių
2 kiaušinių
1 šaukštelio vanilės ekstrakto
apvolioti
½ puodelio miltelinio cukraus

Gaminimo eiga:

Dubenyje sumaišykite miltus, kakavą, kepimo miltelius, druską ir kavos granules.

Kitame dubenyje išsukite minkštą sviestą su cukrumi ir vanile. Įmuškite kiaušinius ir gerai viską išsukite.

Suberkite sausų produktų mišinį ir viską išmaišykite.

Dubenį su tešla uždenkite plėvele ir dėkite į šaldytuvą bent 3 valandoms atšalti, o geriausiai palaikyti per naktį.

Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C. Kepimo popieriumi išklokite kelias kepimo skardas.

Mažu ledų šaukštu formuokite nedidelius kamuoliukus (jeigu formuosite rankomis, darykite tai greitai, kad tešla neatšiltų), apvoliokite juos milteliniame cukruje ir sudėkite ant skardų.

Kepkite 10–12 minučių. Prieš ragaudami visiškai atvėsinkite.

Patarimai, pastabos:

Jei neturite tirpios kavos granulių ar nenorite jų naudoti, galite šį žingsnį praleisti. Kava išryškina šokolado skonį, tačiau nėra privaloma.

Tešlą reikia palaikyti šaldytuve bent 3 valandas, kad atvėstų. Aš laikiau per naktį. Užtrukau vos keletą minučių sausainių tešlai sumaišyti, įdėjau į šaldytuvą, o ryte po mažiau nei 15 minučių mėgavomės šviežiais sausainiais.

Iš šio kiekio išeina apie 30 graikinio riešuto dydžio sausainių.

www.bakingsecrets.lt

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus viešai skelbiamas. Privalomi laukai žymimi *

*

Scroll To Top