20 cm torto formai:
Biskvitams:
180 g minkšto sviesto
330 g cukraus
3 vidutinių kiaušinių
300 g miltų
60 g kakavos
2 šaukštelių kepimo miltelių
žiupsnelio druskos
3 šaukštų paruoštos stiprios kavos (kavos granulės, ištirpintos karštame vandenyje)
250 ml pieno
Kremui:
400 g kreminio sūrio (tokio kaip „Philadelphia“)
300 ml grietinėlės (bent 35 proc.)
½ indelio (200 g) karamelės (tokios kaip „Rududu“)
100 g kapotų lazdynų riešutų
1 šaukštelio vanilės ekstrakto
Papuošti:
šokoladinio glajaus
100 g pieniško šokolado
30 g sviesto
30 ml pieno
saujelės lazdynų riešutų
Gaminimo eiga:
- Miltus, kepimo miltelius, kakavą, druską sumaišykite ir persijokite kelis kartus.
- Pieną sumaišykite su paruošta kava.
- Sviestą ir cukrų išplakite iki baltumo. Po vieną muškite kiaušinius, gerai po kiekvieno išplakite. Iš viso plakite ne mažiau kaip 5 minutes.
- Į sviesto ir cukraus masę pakaitomis mažomis dalimis įmaišykite pieną ir miltus.
- Orkaitę įkaitinkite iki 170 °C. Pilkite tešlą į dvi 20 cm skersmens formas, išklotas kepimo popieriumi. Kepkite apie 30–35 minutes (biskvitas iškepęs, jei į jo centrą įsmeigtas medinis pagaliuką lieka sausas ir švarus).
- Iškeptą biskvitą atvėsinkite, nupjaukite viršų, kiekvieną biskvitą perpjaukite į dvi dalis.
- Lazdynų riešutus stambiai susmulkinkite.
- Kreminį sūrį sumaišykite su karamele, vanile ir riešutais. Grietinėlę išplakite iki standumo ir palengva įmaišykite į kremą.
- Surinkite tortą. Dėkite vieną biskvitą į torto formą, užtepkite kremo, dėkite kitą biskvitą ir kartokite, kol visi biskvitai bus sutepti. Viršuje turi būti biskvitas.
- Dėkite tortą į šaldytuvą bent kelioms valandoms, o geriau nakčiai.
- Šokoladinį glajų ruoškite taip: ištirpinkite viską dubenyje, pastatytame ant puodo su verdančiu vandeniu, išmaišykite, leiskite truputį atvėsti ir sutirštėti.
- Puoškite šokoladiniu glajumi ir smulkintais lazdynų riešutais.