Tešlai:
230 g miltų
350 g cukraus
1 arb. š. kepimo miltelių
žiupsnelio druskos
2 didelių kiaušinių
130 g kefyro
vanilės ekstrakto
113 g kambario temperatūros sviesto
50 g nesaldintų kakavos miltelių
120 g aliejaus
250 g „Coca-Colos“
Glaistui:
340 g miltelinio cukraus
113 g sviesto
25 g nesaldintos kakavos miltelių
80 g „Coca-Colos“
Gaminimas:
Pasiruošiame tešlą. Sviestą gerai išsukame su cukrumi. Paeiliui įplakame kiaušinius, kakavą, druską, vanilės ekstraktą, aliejų ir kefyrą. Įmaišome miltus, kepimo miltelius ir „Coca-Colą“. Tešlą supilame į kepimo popieriumi išklotą skardelę. Kepame orkaitėje, įkaitintoje iki 180 °C, gerą pusvalandį, kol į vidurį įsmeigtas pagaliukas neapsivels tešla.
Kol pyragas kepa, ruošiame glaistą. Į dubenį, pastatytą virš karštų garų, dedame sviestą ir beriame miltelinį cukrų, maišome iki vientisos masės. Įsukame kakavą ir „Coca-Colą“. Gautą šokoladinį glaistą paliekame atvėsti, tačiau supilame dar ant šilto pyrago. Paliekame susigerti.
Galutinai atšaldome šaldytuve. Supjaustome kvadratėliais ir skanaujame.