Pradinis / Receptai / Šokoladinis pyragas „Pabūkime kartu“

Šokoladinis pyragas „Pabūkime kartu“

_MG_5642

Lietingą vasaros dieną malonu suktis virtuvėje, maišyti lėtai tirpstantį šokoladą, laukti, kol kepinys sutvirtės, stengtis nepražiopsoti to momento, kai pyragas jau iškepęs, bet dar drėgnas, kviesti šeimyną į terasą ar mažyti balkonėlį ir skanauti… Argi įmanoma atsispirti tokiai pagundai? Kepti iš Jungtinių Amerikos Valstijų kilusį sodraus skonio, drėgną šokoladinį pyragą, mėgstamą visame pasaulyje – vienas malonumas. Tad pasiraitokime rankoves ir kibkime į darbą!

Reikės:

150 g miltų

0,5 arbatinio šaukštelio druskos

0,75 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių

200 g juodojo šokolado (70 proc.)

180 g sviesto

450 g cukraus

4 didelių kiaušinių

100 g lazdyno riešutų

Saldainių „Irisas“

Darbo eiga:

1. Orkaitę įkaitinkite iki 160°C. Kepimo popieriumi išklokite skardą, joje paskleiskite lazdyno riešutus. Kepkite juos 8 minutes.

2. Pakepintų riešutų luobeles nuimkite trindami riešutus tarp pirštų.

3-4. Sviestą supjaustykite nedideliais kubeliais, taip pat pasmulkinkite šokoladą.

5-7. Į vidutinio dydžio puodą įpilkite šiek tiek vandens, puodą statykite ant ugnies, o vandeniui užvirus ant viršaus dėkite stiklinį dubenį su sviestu ir šokoladu. Labai svarbu, kad dubuo neliestų vandens. Po truputį maišykite, kol šokoladas ir sviestas ištirps.

8-9. Šokolado ir sviesto mišinį perpilkite į didesnį dubenį, supilkite cukrų ir išplakite.

10. Muškite po vieną kiaušinius. Kaskart masę gerai išplakite.

11. Miltus sumaišykite su druska ir kepimo milteliais. Per kelis kartus įsijokite juos į šokolado masę. Viską gerai išmaišykite.

12. Jei dėsite saldainių „Irisas“, juos susmulkinkite.

13. Pusę paruoštos tešlos pilkite į kepimo popieriumi išklotą kepimo indą (30×20 cm dydžio).

14. Išdėliokite lazdyno riešutus ir saldainių gabaliukus. Ant viršaus pilkite likusią tešlos dalį.

15. Pyragą kepkite iki 160°C įkaitintoje orkaitėje apie 35–40 min. Kepinį atidžiai stebėkite: pyragą svarbu ištraukti iš orkaitės nei per anksti, nei per vėlai.

16. Ar pyragas iškepęs, tikrinkite mediniu pagaliuku: įsmeikite jį į pyrago centrą ir ištraukite. Jei ant medinio pagaliuko liko keli tvirtesni tešlos gabalėliai, kepinį drąsiai traukite iš orkaitės – jis iškepęs. Jei pagaliukas apsivėlęs skysta tešla – kepkite dar kelias minutes. Iškepusį pyragą atvėsinkite, supjaustykite nedideliais gabalėliais ir patiekite vieną arba su vaniliniais ledais.

 

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus viešai skelbiamas. Privalomi laukai žymimi *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top
%d bloggers like this: