Šis tortas tirpte tirpsta burnoje, yra lengvai ir greitai pagaminamas. Gražiai papuoštas puikiai tiks šventėms.
Tešlai reikės:
• 6 arb. š. kakavos
• 300 g miltų
• 2 arb. š. kepimo miltelių
• ¼ arb. š. druskos
• 1½ puodelio cukraus
• 1 indelio „Obelių“ majonezo
• 1½ arb. š. vanilės ekstrakto
• 1½ stiklinės šalto vandens
Kremui reikės:
• 1 pakelio sviesto
• 5 valg. š. kakavos
• 1 arb. š. vanilės ekstrakto
• 6 valg. š. cukraus
• 6 valg. š. pieno
Gaminimo eiga:
Pagaminkite biskvitus: sumaišykite kakavą, miltus, kepimo miltelius, druską ir cukrų. Majonezą, vandenį ir vanilės ekstraktą suplakite maisto trintuvu. Sudėkite birius produktus ir lėtai plakdami viską sumaišykite. Kepkite vieną didelį arba du biskvitus. Leiskite atvėsti. Jei kepėte vieną biskvitą, jį perpjaukite išilgai perpus.
Pagaminkite kremą: plakite sviestą su kakava, kol suminkštės ir pabals, suberkite cukrų, supilkite vanilės ekstraktą, pieną ir dar šiek tiek paplakite.
Kremu sutepkite biskvitus. Galite dėti vyšnių ar kitų rūgštesnių uogų, jomis papuošti torto viršų.
Prieš patiekiant tortą rekomenduojama palaikyti keletą valandų šaldytuve, kad sustingtų kremas.
Fotografavo „Fotosala“ (Ieva Savickaitė)