Pradinis / Receptai / Sūrio krepšelis su putpelių kiaušiniais

Sūrio krepšelis su putpelių kiaušiniais

Reikės:

  • 100 g sūrio
  • 10 slyvinių pomidorų
  • saujelės porų daigų
  • 10–20 putpelių kiaušinukų
  • 20 saulėgrąžų daigų
  • žiupsnio pipirų

Gaminimo eiga:

Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros. Susukite 20 folijos rutuliukų (4–5 cm skersmens). Ant jų džiovinsite jau iškeptus sūrio krepšelius. Sūrio krepšeliams džiovinti galite rinktis mažus indelius ar stikliukus.

Į skardą įklokite kepimo popieriaus ir formuokite apie 7 cm skersmens tarkuoto sūrio blynelius. Pakepkite orkaitėje 2–4 min., kad sūris išsilydytų ir šiek tiek pakeptų. Ištraukite ir truputį atvėsinkite. Tada atsargiai paimkite karščiui atspariu įrankiu ir uždėkite ant folijos rutuliukų ar mažų indelių. Rankomis apspauskite kraštelius, suformuokite krepšelius ir apverstus džiovinkite apie 10–20 min., kol atvės ir sukietės.

Į krepšelį dėkite porų daigelių, griežinėlį pomidoriuko, pusę ar visą putpelės kiaušinį, saulėgrąžos daigelį, užberkite pipirų. Druskos berti nebūtina, nes brandinto sūrio krepšelis natūraliai sūrokas.

Patiekalą ruošė Gintarė Gumbrevičienė

Fotografas – Darius Gumbrevičius, www.grafas.lt

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus viešai skelbiamas. Privalomi laukai žymimi *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top
%d bloggers like this: