Jums reikės:
2 pakelių lazanijos lakštų
3 indelių grūdėtosios varškės
3 indelių tepamojo sūrio
2 kiaušinių
Olandiško sūrio (tiek, kad sutarkuotas padengtų visą lazanijos paviršių)
1 indelio grietinėlės (apie 250 g)
1 stiklinės pomidorų sulčių (apie 500 g)
1 stiklinės (apie 600–800 g) konservuotų pomidorų savo sultyse (sutrintų trintuvu)
1 indelio sūraus sūrio (gali būti fetos sūris ir kt.)
Česnako
Svogūnų
Bazilikų
Raudonėlių
Prieskonių
Darbo eiga:
Į didelę keptuvę įpilame aliejaus – galima maišyti alyvuogių ir saulėgrąžų aliejų. Dedame česnakus, svogūnus ir juos apkepiname. Tada pilame pomidorų sultis, trintus pomidorus ir viską troškiname. Supilame grietinėlę, dar pakaitiname. Baigdami įdedame bazilikų ir raudonėlių. Padažas paruoštas. Prieskonių galima dėti pagal skonį.
Visą varškę ir fetos sūrį dedame į indą, įmušame du kiaušinius ir su trintuvu labai gerai išplakame. Pagal skonį įberiame druskos.
Lazanijos lakštus, padažą ir varškę sluoksniuojame, paviršių pabarstome tarkuotu sūriu. Kepame iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 1 valandą (iš pradžių kepame uždengę folija, o vėliau ją nuimame, kad lazanija apkeptų).
Už receptą konkursui „Receptas kalėdiniam stalui“ dėkojame Rusnei.