Pradinis / Receptai / Suvožtinis su vištiena

Suvožtinis su vištiena

_MG_3219-Edit

Reikės:

2 baltųjų svogūnų

1 raudonojo svogūno

Šlakelio aliejaus

2 šaukštų balzaminio acto

2 šaukštų raudonojo vyno acto

1 šaukšto rudojo cukraus

1 šaukšto baltojo cukraus

Žiupsnelio druskos

2 bandelių su sezamais

Poros saujų gražgarsčių

400 g vištienos krūtinėlės (be odelės)

Rokforo (baltas, aštrus, sūrus, aitraus kvapo, itin pikantiško skonio prancūziškas avių pieno sūris su melsvai žaliais pelėsiais viduje)

Darbo eiga:

1. Svogūnus nulupkite, supjaustykite žiedais.

2. Į nedidelį puodą įpilkite šlakelį alyvuogių aliejaus, sudėkite svogūnus, uždenkite dangčiu ir troškinkite ant nedidelės ugnies tol, kol svogūnai taps minkšti (maždaug 45 minutes). Retkarčiais pamaišykite, kad svogūnai nepridegtų.

3. Svogūnams suminkštėjus ir pradėjus ruduoti, supilkite balzaminį ir raudonojo vyno actą, dėkite abiejų rūšių cukrų, žiupsnelį druskos ir virkite, kol nugaruos perteklinė drėgmė (maždaug 15 minučių). Svogūnų masė turėtų tapti tiršta, kaip uogienė.

4. Supjaustykite nedideliais gabaliukais vištieną ir kepkite gerai įkaitintoje keptuvėje tol, kol gražiai apskrus.

5. Vištienai baigiant kepti, orkaitėje pašildykite per pusę perpjautas bandeles. Joms pašilus, ant apatinės bandelės dalies tepkite karamelizuotų svogūnų, dėkite saują gražgarsčių, keletą gabalėlių vištienos, pabarstykite trupintu rokforu. Uždėkite viršutinę bandelės dalį ir nedelsiant patiekite. Šalia galite patiekti mėgstamo padažo.

 

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus viešai skelbiamas. Privalomi laukai žymimi *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top
%d bloggers like this: