Reikės:
2 baltųjų svogūnų
1 raudonojo svogūno
Šlakelio aliejaus
2 šaukštų balzaminio acto
2 šaukštų raudonojo vyno acto
1 šaukšto rudojo cukraus
1 šaukšto baltojo cukraus
Žiupsnelio druskos
2 bandelių su sezamais
Poros saujų gražgarsčių
400 g vištienos krūtinėlės (be odelės)
Rokforo (baltas, aštrus, sūrus, aitraus kvapo, itin pikantiško skonio prancūziškas avių pieno sūris su melsvai žaliais pelėsiais viduje)
Darbo eiga:
1. Svogūnus nulupkite, supjaustykite žiedais.
2. Į nedidelį puodą įpilkite šlakelį alyvuogių aliejaus, sudėkite svogūnus, uždenkite dangčiu ir troškinkite ant nedidelės ugnies tol, kol svogūnai taps minkšti (maždaug 45 minutes). Retkarčiais pamaišykite, kad svogūnai nepridegtų.
3. Svogūnams suminkštėjus ir pradėjus ruduoti, supilkite balzaminį ir raudonojo vyno actą, dėkite abiejų rūšių cukrų, žiupsnelį druskos ir virkite, kol nugaruos perteklinė drėgmė (maždaug 15 minučių). Svogūnų masė turėtų tapti tiršta, kaip uogienė.
4. Supjaustykite nedideliais gabaliukais vištieną ir kepkite gerai įkaitintoje keptuvėje tol, kol gražiai apskrus.
5. Vištienai baigiant kepti, orkaitėje pašildykite per pusę perpjautas bandeles. Joms pašilus, ant apatinės bandelės dalies tepkite karamelizuotų svogūnų, dėkite saują gražgarsčių, keletą gabalėlių vištienos, pabarstykite trupintu rokforu. Uždėkite viršutinę bandelės dalį ir nedelsiant patiekite. Šalia galite patiekti mėgstamo padažo.