Lengva, skani, vegetariška tarta su grybais, špinatais ir rikotos sūriu.
20 cm tartos formai:
trapios tešlos tartos pagrindui (kaip pasigaminti, rasite čia)
Įdarui:
300 g grybų (tokių kaip pievagrybiai ar panašių)
½ indelio (125 g) rikotos sūrio
saujelės šviežių špinatų
200 ml grietinėlės
2 kiaušinių
25 g tarkuoto parmezano
½ svogūno
2 skiltelių česnako
1 šaukšto sviesto
1 šaukšto aliejaus
šiek tiek petražolių
pagal skonį druskos, pipirų
Gaminimo eiga:
- Pagaminkite trapią tešlą tartos pagrindui. Arba galite naudoti pirktinę tešlą.
- Iškočiokite tešlą į skritulį, didesnį nei tartos forma. Šiam receptui reikia 20 cm tartos formos. Išklokite formą tešla, šakute subadykite tešlos pagrindą. Dėkite į šaldytuvą bent 30 minučių.
- Grybus supjaustykite griežinėliais, svogūną ir česnaką susmulkinkite. Į įkaitintą keptuvę pilkite aliejaus, dėkite sviesto, svogūnus, česnaką, grybus ir kepkite apie 5 minutes, kol grybai išskirs daugumą savo skysčių. Palikite atvėsti.
- Grietinėlę išplakite su kiaušiniais iki vientisos masės. Gerai pasūdykite ir paskaninkite pipirais.
- Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C.
- Tartos formoje tolygiai paskirstykite tarkuotą parmezaną, grybus, susmulkintus špinatus, užpilkite grietinėlės plakiniu, pabarstykite smulkintomis petražolėmis. Galiausiai ant viršaus paskirstykite rikotą.
- Kepkite apie 30 minučių, kol įdaras bus tvirtas ir gražiai apskrudęs. Prieš pjaustydami palikite 10 minučių pastovėti.
Patarimai, pastebėjimai:
Kitąkart į kiaušinių ir grietinėlės plakinį dar įmaišyčiau tarkuoto čederio (apie 50 g).
Taip pat kitąkart rikotą paskirstyčiau mažesniais kiekiais, kad pasiskirstytų tolygiau.
Vietoj grietinėlės galima naudoti ir paprastą grietinę.