Pradinis / Receptai / Tarta su maskarpone ir medumi

Tarta su maskarpone ir medumi

6–8 porcijos

Reikės:

  • 70 g rudojo cukraus
  • 200 g nesaldžių krekerių
  • ¼ šaukštelio druskos
  • 100 g nesūdyto sviesto

Kremui:

  • 230 g maskarponės sūrio
  • 3 šaukštų rudojo cukraus
  • 3 šaukštų medaus
  • 320 ml plakamosios grietinėlės
  • 1 saujos šilauogių
  • kelių braškių
  • mėtų lapelių

Gaminimo eiga:

Į virtuvinį kombainą suberkite krekerius ir sutrinkite iki smulkių gabaliukų. Suberkite cukrų, druską ir išmaišykite. Supilkite ištirpintą sviestą ir gerai išmaišykite.

Supilkite trupinius į tortinę ir suformavę šonus dėkite į šaldytuvą sustingti.

Paruoškite kremą: dideliame dubenyje išplakite maskarponės sūrį. Plakite 1 minutę dideliu greičiu. Geriausia, kad sūris būtų kambario temperatūros. Suberkite rudąjį cukrų ir paplakite dar 30 sekundžių. Sudėkite medų ir gerai išmaišykite.

Grietinėlę  išplakite iki standumo ir atsargiai įmaišykite į sūrio masę. Gerai išmaišykite.

Šią masę sudėkite ant sustingusio pagrindo ir išlyginkite viršų. Dėkite į šaldytuvą 1–2 val.

Išėmę iš šaldytuvo papuoškite nuplautomis ir nusausintomis uogomis, mėtų lapeliais.

http://samciouzrasai.blogspot.com

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus viešai skelbiamas. Privalomi laukai žymimi *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top
%d bloggers like this: