Pradinis / Receptai / Tobulo skonio obuolių pyragas su cinamonu

Tobulo skonio obuolių pyragas su cinamonu

Drėgnas, minkštas, purus, labai skanus obuolių pyragas su cinamono prieskoniu. Ne per saldus, tobulo skonio ir tekstūros.

Reikės:

1½ puodelio miltų (1 puodelis – 250 ml)
1 puodelio cukraus
250 g lydyto sviesto
5 kiaušinių
2 šaukštelių kepimo miltelių
10 nedidelių obuolių
šiek tiek cinamono
šiek tiek miltelinio cukraus

Gaminimo eiga:

  1. Miltus ir kepimo miltelius sumaišykite.
  2. Sviestą išlydykite, šiek tiek atvėsinkite.
  3. Kiaušinius išplakite su cukrumi, kol masė pabals. Supilkite sviestą, išmaišykite. Berkite miltus ir gerai viską išsukite.
  4. Riebalais ištepkite (trupučiu sviesto) ir miltais pabarstykite 28×23 cm kepimo formą.
  5. Nulupkite ir supjaustykite obuolius.
  6. Į kepimo formą supilkite pusę tešlos, tolygiai paskirstykite supjaustytus obuolius ir ant viršaus supilkite likusią tešlą. Pabarstykite cinamonu.
  7. Kepkite apie 40–45 minutes 180 °C orkaitėje (arba kol į pyrago centrą įsmeigtas medinis iešmelis liks sausas).
  8. Atvėsinkite ant grotelių. Apibarstykite milteliniu cukrumi.

www.bakingsecrets.lt

 

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus viešai skelbiamas. Privalomi laukai žymimi *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top
%d bloggers like this: