Pradinis / Receptai / Tofu su žiedinių kopūstų „ryžiais“

Tofu su žiedinių kopūstų „ryžiais“

Šis patiekalas sukurtas veganams, bet puikiai tinka ir visavalgiams.

2 porcijos

Reikės:

  • 150 g tofu
  • 1 šaukšto alyvuogių aliejaus
  • 1 šaukšto sojų padažo
  • 1 šaukšto bulvių krakmolo

Žiedinių kopūstų „ryžiams“:

  • 1 didelio žiedinio kopūsto išskirstytais žiedynais
  • 2 česnako skiltelių
  • 1 cm ilgio imbiero šaknies
  • 6 šaukštų šaldytų žirnelių
  • šlakelio sezamų aliejaus
  • ½ aitriosios paprikos

Gaminimo eiga:

Alyvuogių aliejų, sojų padažą ir bulvių krakmolą sumaišykite, kad neliktų gumulėlių. Sudėkite kubeliais pjaustytą tofu ir išmaišykite, kad tofu pasidengtų padažu. Dėkite į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą ir kepkite 180 °C orkaitėje 15 min. vis pavartydami.

Žiedinį kopūstą sudėkite į virtuvinį kombainą ir susmulkinkite į „ryžius“.

Į keptuvę supilkite sezamų aliejų, sudėkite smulkintas česnako skilteles, tarkuotą imbierą, žirnelius, papriką ir sudėkite žiedinio kopūsto „ryžius“. Maišydami pakepinkite kelias minutes, kol suminkštės.

Į lėkštes dėkite žiedinio kopūsto „ryžius“, o ant viršaus – tofu gabaliukus.

http://samciouzrasai.blogspot.com

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus viešai skelbiamas. Privalomi laukai žymimi *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top
%d bloggers like this: