5 suktinukams:
250 g triušienos (ar kitokios mėsos) gabalėlių
½ arb. š. maltos saldžiosios paprikos
druskos, maltų juodųjų pipirų
žiupsnelio pjaustytų šviežių krapų
1–2 agurkų
1–2 morkų
šviežių špinatų lapelių
5 vnt. visų grūdo dalių kvietinių tortilijų
Užtepėlei:
100 g konservuotų arba virtų avinžirnių
100 g natūralaus skonio sūrio užtepėlės
šlakelio alyvuogių aliejaus
šlakelio citrinos sulčių
druskos, maltų juodųjų pipirų
Gaminimo eiga:
Triušienos gabalėlius supjaustykite plonesniais griežinėliais. Kepkite keptuvėje ant vidutinės ugnies su šlakeliu aliejaus apie 10 min. Tuomet užberkite maltos paprikos, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais. Išmaišykite, išjunkite ugnį, suberkite krapus, dar kartą išmaišykite ir palikite atvėsti kambario temperatūroje.
Plonais šiaudeliais supjaustykite agurkus ir morkas.
Užtepėlei: į trintuvą sudėkite avinžirnius, sūrio užtepėlę, įpilkite šlakelį alyvuogių aliejaus, įspauskite citrinos sulčių pagal skonį, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską sumalkite iki vientisos masės.
Tortilijos lakštą ištepkite paruošta užtepėle, išdėliokite špinatų lapelius, agurkus, morkas, keptus triušienos gabalėlius ir viską atsargiai susukite.