Reikės:
200 g miltų
100 g sviesto
200 g aguonų
4 šaukštų pieno
120 g cukraus
4 šaukštelių vanilinio cukraus
100 g grietinės
2 kiaušinių trynių
2 šaukštų romo arba brendžio
1 citrinos žievelės
1 šaukštelio kepimo miltelių
miltelinio cukraus
Gaminimo eiga:
Sviestą išsukti su 1 kiaušinio tryniu, 20 g cukraus ir 2 šaukšteliais vanilinio cukraus. Sukrėsti grietinę, suberti persijotus miltus ir kepimo miltelius, įtarkuoti pusę citrinos žievelės. Tešlą išminkyti ir palikti šaldiklyje 20 minučių.
Sumaltas aguonas užpilti virintu pienu, romu, įmušti 1 kiaušinio trynį, suberti likusį cukrų, vanilinį cukrų ir gerai išmaišyti. Atšaldytą tešlą plonai iškočioti, ant jos tolygiai paskirstyti aguonų masę ir susukti į vyniotinį. Užtvirtinti galus. Kepti iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje 30 minučių. Iškepusį ir kiek atvėsusį vyniotinį apibarstyti milteliniu cukrumi.