Pradinis / Receptai / Traški vištiena su saldžiarūgščiu padažu

Traški vištiena su saldžiarūgščiu padažu

Šis patiekalas patiks visiems, abejingų nepaliks. Traški vištiena puikiai tinka kaip karštas patiekalas, gali būti patiekiama ir kaip užkandis.

4 alkaniems arba 6 nelabai alkaniems valgytojams:

2 vištos krūtinėlių
3 kiaušinio trynių
6 šaukštų miltų
1 šaukštelio druskos
1 šaukštelio juodųjų pipirų
1 šaukštelio paprikos miltelių
½ šaukštelio malto kumino
½ šaukštelio česnako miltelių
½ šaukštelio džiovintų svogūnų miltelių
3 saujų nesaldžių kukurūzų dribsnių (naudojau „Corn flakes“)
aliejaus apšlakstyti

Padažui:

1 šaukšto kukurūzų krakmolo
1 šaukšto vandens
1 šaukšto sojų padažo
100 ml ananaso sulčių
4 šaukštų ryžių acto
3 šaukštų rudojo cukraus
3 šaukštų kečupo

Gaminimo eiga:

Vištienos krūtinėlę supjaustykite juostelėmis (nelabai plonomis).

Dubenėlyje sumaišykite miltus su visais prieskoniais.

Kukurūzų dribsnius su pirštais sutrinkite iki mažų gabaliukų.

Kiaušinio trynius paplakite šakute.

Vištos krūtinėlę apvoliokite miltų mišinyje, tada kiaušinio plakinyje ir galiausiai dribsniuose, kad gerai apliptų.

Dėkite į skardą, išklotą kepimo popieriumi.

Apšlakstykite aliejumi, uždenkite folija, kad kukurūzai nesudegtų, ir dėkite į iki 200 °C įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 20–30 min., kol vištiena iškeps. Likus 10 min. iki kepimo pabaigos, foliją nuimkite ir leiskite apskrusti.

Padažas. Sumaišykite kukurūzų krakmolą su vandeniu. Maišykite tol, kol nebus jokių gumuliukų ir bus vientisa masė.

Į prikaistuvį supilkite sojų padažą, ananaso sultis, actą, kečupą, suberkite cukrų ir maišydami virkite porą minučių ant vidutinės kaitros.

Supilkite kukurūzų tyrelę ir maišykite, kol masė sutirštės. Nukelkite nuo viryklės ir padažą atvėsinkite.

Padažą tinka naudoti iki poros savaičių, bet turite jį laikyti šaldytuve.

http://samciouzrasai.blogspot.lt

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus viešai skelbiamas. Privalomi laukai žymimi *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top
%d bloggers like this: