2 baklažanų
2 kiaušinių
100 g džiūvėsėlių
50 g fetos sūrio
50 g maltų migdolų
žiupsnelio druskos
žiupsnelio maltų pipirų
Gaminimo eiga:
Sumaltus riešutus sumaišykite su džiūvėsėliais ir druska.
Išplakite dubenėlyje kiaušinius su pipirais.
Baklažanus perpjaukite plonai išilgai per visą ilgį, aptepkite kiaušinio plakiniu ir apiberkite džiūvėsėlių mišiniu, paspauskite pirštais, kad geriau priliptų.
Dėkite baklažanus į kepimo skardą, išklotą folija, ir kepkite 200 °C temperatūros orkaitėje, kol jie iškeps. Atvėsinkite.
Ant baklažano griežinėlio dėkite fetos sūrio gabaliuką, susukite ir susmeikite mediniu pagaliuku.
Dėkite kelioms minutėms į orkaitę ir pakepkite, kad sūris šiek tiek suminkštėtų.