Pagrindui:
½ stiklinės cukraus
1½ stiklinės miltų
1 a. š. cinamono
½ a. š. kepimo miltelių
⅛ a. š. druskos
½ stiklinės šalto sviesto, smulkiai pjaustyto
1 kiaušinio
Įdarui:
¼ stiklinės vandens arba obuolių sidro
1 a. š. citrinos sulčių
¼ stiklinės cukraus
1 v. š. krakmolo
½ a. š. cinamono
¼ a. š. muskatų riešuto
¼ a. š. maltų gvazdikėlių
½ a. š. vanilės ekstrakto
2 stiklinių pjaustytų, nuluptų obuolių gabaliukų
¼ stiklinės kapotų pekaninių karijų riešutų
¼ stiklinės razinų
Gaminimo eiga:
Orkaitę įkaitinti iki 190 °C. 20×20 cm formą iškloti kepimo popieriumi.
Įdarui dideliame puode sumaišyti vandenį / sidrą, citrinos sultis, cukrų, krakmolą, cinamoną, muskatų riešutą ir gvazdikėlius. Ant vidutinės ugnies pavirti apie 2–3 minutes. Nuimti nuo ugnies ir įmaišyti vanilę, obuolius, riešutus ir razinas. Atvėsinti.
Pagrindui dideliame dubenyje sumaišyti cukrų, miltus, cinamoną, kepimo miltelius ir druską. Sudėti šaltą sviestą ir pirštais trinti, kol susidarys trupiniai, įmušti kiaušinį ir įmaišyti. Pasilikti apie pusę stiklinės trupinių, likusius įspausti į kepimo formos dugną. Paskleisti obuolių masę, užberti likusius trupinius.
Kepti apie 35–40 minučių. Visiškai atvėsinti prieš supjaustant ir patiekiant.