Pradinis / Receptai / Trupininis varškės pyragas su rabarbarais

Trupininis varškės pyragas su rabarbarais

26 cm skersmens pyragas

Tešlai:

  • 500 g miltų
  • 200 g cukraus
  • 3 kiaušinių
  • 150 g sviesto
  • 1 šaukštelio vanilinio cukraus
  • 1 šaukštelio kepimo miltelių

Varškės masei:

  • 500 g varškės
  • 100 g riebios grietinės
  • 3 šaukštų cukraus
  • 2 kiaušinių
  • 1 šaukštelio vanilinio cukraus

Rabarbarų masei:

  • 500 g rabarbarų
  • 2 obuolių
  • 50 g cukraus
  • 50 ml vandens
  • 2 šaukštų krakmolo

Gaminimo eiga:

Paruošti tešlą: į indą suberti miltus, cukrų, kepimo miltelius ir vanilinį cukrų, sutarkuoti šaltą sviestą ir pirštais trinti, kol susidarys trupinukai. Įmušti kiaušinius ir užminkyti tešlą. Laikyti šaldytuve, kol bus ruošiami kiti pyrago priedai.

Paruošti rabarbarų masę: rabarbarus nulupti ir supjaustyti nedideliais gabaliukais, obuolius sutarkuoti. Sudėti į puodą, suberti cukrų, supilti vandenį ir uždėti ant viryklės virti. Kai masė užvirs, pavirti dar 5 min. Suberti krakmolą ir gerai išmaišyti. Padėti atvėsti.

Paruošti varškės masę: sumaišyti visus produktus iki vientisos masės.

Tortinės dugną iškloti kepimo popieriumi. ⅔ sušalusios tešlos burokine tarka įtarkuoti į kepimo indą. Ant viršaus supilti varškės masę ir išlyginti. Ant varškės masės supilti atvėsintą rabarbarų masę, išlyginti paviršių ir užtarkuoti likusią tešlą.

Dėti į 180 °C orkaitę ir kepti apie 50 min.

Atvėsinti pyragą orkaitėje su pravertomis durelėmis.

Valgyti visiškai atvėsusį.

http://samciouzrasai.blogspot.com

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus viešai skelbiamas. Privalomi laukai žymimi *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top
%d bloggers like this: