Pradinis / Receptai / Varškės pyragas su mėlynėmis

Varškės pyragas su mėlynėmis

Biskvitui:

150 g sviesto arba margarino,
150 g cukraus,
2 arb. š. vanilinio cukraus,
1 kiaušinio,
200–250 g miltų,
2 arb. š. kepimo miltelių.

Įdarui:

600 g varškės,
4 kiaušinių,
150 g cukraus,
100 g krakmolo,
300 g mėlynių (arba bet kokių kitų uogų).

Gaminimas:

Visų pirma paruošiame tešlą. Kambario temperatūros sviestą išsukame su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Įmaišome išplaktą kiaušinį, gerai išmaišome. Suberiame kepimo miltelius ir miltus. Užminkome nelabai kietą tešlą. Pyrago kepimo formą nuimamais kraštais (24–26 cm skersmens) ištepame aliejumi ir iš tešlos suformuojame pagrindą su sienelėmis.

Ruošiame įdarą. Trynius atskiriame nuo baltymų ir išsukame su cukrumi iki purumo. Sudedame per sietelį pertrintą varškę, išmaišome. Suberiame krakmolą, išmaišome, kad nebūtų gumuliukų. Iki standumo išplakame baltymus ir labai atsargiai šaukštu įmaišome į varškės masę.

Varškės masę supilame ant tešlos ir išlyginame. Mėlynes sumalame su vienu šaukštu cukraus ir lygiu sluoksniu paskirstome ant varškės. Dedame į iki 180 °C įkaitintą orkaitę ir kepame valandą. Iškepusį pyragą prieš pjaustydami visiškai ataušiname. Apibarstome milteliniu cukrumi.

http://aj-receptai.blogspot.lt

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus viešai skelbiamas. Privalomi laukai žymimi *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top
%d bloggers like this: