Pradinis / Receptai / Varškės „Tinginys“ su uogomis

Varškės „Tinginys“ su uogomis

Reikės:

400 g varškės (9 % riebumo),
200 g sviesto (minkšto),
2 pakelių sausainių,
½ skardinės saldinto sutirštinto pieno,
1 valg. šaukšto vanilinio cukraus,
2 valg. šaukštų aguonų,
citrinos žievelės,
3 valg. šaukštų miltelinio cukraus,
400 g šviežių uogų – braškių, aviečių, mėlynių.

Gaminimo eiga:

Minkštą sviestą išsukame su milteliniu cukrumi ir vaniliniu cukrumi, suberiame trintą varškę ir gerai išsukame, kad susidarytų vientisa masė.

Į paruoštą sviesto ir varškės mišinį suberiame sutrupintus sausainius, supilame saldintą tirštintą pieną, įberiame aguonų ir šviežių uogų, įtarkuojame citrinos žievelę ir maišome, kol vienodai pasiskirsto.

Į formą (naudojau silikoninę) suverčiame pagamintą masę, vienodai paskirstome ir išlyginame paviršių. Statome į šaldiklį stingti ir brinkti valandai, o tada – į šaldytuvą bent 4 valandoms (geriausiai palikti per naktį). Sustingusį „Tinginį“ išimame iš formos ir papuošiame uogomis. Skanaus!

 

„Rasos virtuvės užrašai“

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus viešai skelbiamas. Privalomi laukai žymimi *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top
%d bloggers like this: