Pradinis / Receptai / Vegetariški kibinai

Vegetariški kibinai

6 asmenims

Reikės:

  • 2 stiklinių miltų
  • 200 g sviesto
  • 2 kiaušinių
  • 100 g grietinės
  • 300 g raugintų kopūstų
  • 1 svogūno
  • aliejaus
  • žiupsnelio maltų juodųjų pipirų
  • žiupsnelio druskos

Gaminimo eiga:

Į dubenį sudėkite mažais gabaliukais supjaustytą sviestą, suberkite miltus, įmuškite kiaušinius, įberkite druskos ir sudėkite grietinę. Išminkykite tešlą. Ji turi nelipti prie rankų. Dėkite pusvalandžiui į šaldytuvą.

Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus ir lengvai apkepinkite smulkintą svogūną. Sudėkite nuspaustus ir pasmulkintus kopūstus. Pagardinkite druska bei pipirais. Patroškinkite kelias minutes ant silpnos ugnies.

Išėmę tešlą iš šaldytuvo imkite po nedidelį gabaliuką ir ant miltuoto stalo iškočiokite apskritą lakštą. Į tešlos vidurį dėkite kopūstų įdaro ir suformuokite kibinus.

Dėkite į kepimo skardą. Jei norite, kad tešlos paviršius blizgėtų, patepkite kiaušinio plakiniu.

Dėkite skardą į orkaitę ir kepkite kibinus 180 °C temperatūroje apie 20 min.

http://samciouzrasai.blogspot.com

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus viešai skelbiamas. Privalomi laukai žymimi *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top
%d bloggers like this: