6 porcijos
Reikės:
4 kiaušinių
2 avokadų
3 šaukštų smulkintų petražolių
1 citrinos žievelės
4 šaukštų grietinės
250 g tradicinio virto vištienos krūtinėlės filė kumpelio
300 g „Philadelphia“ sūrio (be priedų)
2 šaukštų grietinės arba graikiško jogurto be priedų
4 ridikėlių
kelių mažų pomidorų
kelių bazilikų lapelių
žalumynų šonams puošti
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
apie 10 forminės baltos duonos riekelių
Gaminimo eiga:
Kiaušinius išvirkite kietai, atvėsinkite ir nulupkite. Avokadus išskobkite ir sutrinkite šakute. Kiaušinius smulkiai sukapokite. Dubenyje sumaišykite kiaušinius, trintus avokadus, smulkintas petražoles, sudėkite grietinę ir nutarkuotą citrinos žievelę. Pagardinkite druska bei pipirais. Išmaišykite.
Vištienos kumpelį supjaustykite kubeliais.
Imkite tortinės formą nuimamais šonais ir į ją sudėkite sluoksnį duonos riekelių. Formuokite taip, kad neliktų tarpelių ir visas dugnas būtų padengtas duona.
Dėkite pusę kiaušinių ir avokadų masės ir tolygiai paskirstykite per visą plotą. Užberkite puse kumpelio kubelių. Ant viršaus vėl dėkite duonos sluoksnį, vėl kiaušinių ir avokadų masę, vištienos kubelius. Uždėkite duonos sluoksnį, lengvai paspauskite ir dėkite į šaldytuvą pastovėti kelias valandas. Geriausia per naktį laikyti tortuką šaldytuve.
Ištrauktą iš šaldytuvo tortą papuoškite. Sūrį sumaišykite su grietine ir aptepkite torto šonus bei viršų. Ridikėlius supjaustykite plonomis riekelėmis, pomidorus ketvirčiais, bazilikų lapelius išskirstykite po vieną. Visa tai gražiai išdėliokite ant torto viršaus. Šonus puoškite norimais žalumynais. Dėkite 30 min. į šaldytuvą, o tada patiekite.