Pradinis / Receptai / Vengriškas varškės pyragas

Vengriškas varškės pyragas

Tešlai:

250 g miltų
½ a. š. kepimo miltelių
100 g cukraus
1 kiaušinio trynio
125 g sviesto
50 g riebios grietinės
1–2 a. š. tirpiosios kavos

Įdarui:

500 g varškės
100 g cukraus
50 g riebios grietinės
2 kiaušinių
50 g razinų

Gaminimo eiga:

Miltus sumaišykite su kepimo milteliais.

Minkštą sviestą ištrinkite su cukrumi iki purumo. Įdėkite kiaušinio trynį, grietinę ir suberkite tirpiąją kavą. Gerai išmaišykite. Suberkite miltų mišinį ir užminkykite elastingą tešlą. Padalykite į dvi dalis.

Įdarui varškę gerai ištrinkite su cukrumi, kiaušiniais, grietine ir razinomis.

Kepimo indą patepkite sviestu, lengvai pabarstykite miltais.

Vieną tešlos dalį sutrupinkite į kepimo indą, kad neliktų tarpelių. Supilkite varškės masę, išlyginkite paviršių ir užberkite likusią tešlos dalį.

Kepkite 180 °C orkaitėje apie 45–55 min.

Pjaustykite tik gerai atvėsusį.

http://samciouzrasai.blogspot.com

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus viešai skelbiamas. Privalomi laukai žymimi *

*

Scroll To Top