Pradinis / Receptai / Virtas liežuvis su trispalviais krienais

Virtas liežuvis su trispalviais krienais

Reikės:

  • 500 g galvijų ar kiaulių liežuvių
  • druskos, pipirų
  • 1 svogūno
  • laurų lapelių
  • 100 g majonezo
  • 100 g krienų
  • po 2 šaukštelius šaltyje džiovintų miltelių
  • špinatų
  • burokėlių
  • moliūgų (galima rinktis ir žiupsnį ciberžolės)
  • kelių šviežių petražolių šakelių
  • šviežiai maltų pipirų

Gaminimo eiga:

Į puodą įpilkite vandens, įberkite druskos, prieskonių, įdėkite svogūną ir liežuvius. Galvijų liežuvius virkite apie 2 val. ant vidutinės ugnies, o kiaulių liežuvius virkite apie 1,5 val.

Kai išvirs, išjunkite viryklę ir palikite liežuvius atvėsti vandenyje. Išėmę nulupkite. Šaltus supjaustykite ir patiekite su trijų spalvų krienų padažais.

Padažus paruoškite iš krienų, majonezo ir spalvos suteikiančių daržovių ar prieskonių miltelių: geltoną – su ciberžole ar moliūgų milteliais, žalią – su špinatais, rausvą – su burokėliais.

Prieš patiekdami patiekalą pagardinkite kapotomis petražolėmis ir šviežiai maltais pipirais.

Šaltyje džiovintų (liofilizuotų) daržovių miltelius rinkomės iš „Supergarden“.

Maisto stilistė – Gintarė Gumbrevičienė

Fotografas – Darius Gumbrevičius, www.grafas.lt

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus viešai skelbiamas. Privalomi laukai žymimi *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top
%d bloggers like this: