Pradinis / Receptai / Vištiena su saldžiarūgščiu padažu ir daržovėmis

Vištiena su saldžiarūgščiu padažu ir daržovėmis

Reikės:

  •     200–300 g vištų krūtinėlės
  •     2 v. š. aliejaus
  •     pusės jaunos cukinijos
  •     1 morkos
  •     1 česnako skiltelės
  •     gabalėlio imbiero šaknies
  •     pusės svogūno
  •     po ⅓ geltonos, žalios ir raudonos paprikos
  •     1 a. š. sojų padažo
  •     3–4 v. š. medaus
  •     6 a. š. pomidorų padažo
  •     2–3 v. š. konservuotų kukurūzų
  •     žiupsnelio sezamų sėklų

Gaminimo eiga:

Sausoje keptuvėje paskrudinkite sezamų sėklas.

Vištienos krūtinėlę supjaustykite vienodo dydžio gabalėliais. Cukiniją supjaustykite pusžiedžiais, morką – žiedeliais, svogūną – pusžiedžiais, paprikas – šiaudeliais. Nuluptą imbiero gabalėlį ir česnaką smulkiai sukapokite.

Įkaitinkite aliejų keptuvėje ir ant stiprios ugnies apskrudinkite vištienos gabalėlius. Pabaigoje įpilkite sojų padažo, permaišykite ir sudėkite vištieną į dubenėlį.

Į tą pačią keptuvę, kur kepė vištiena, įpilkite šauktą aliejaus. Daržoves kepti reikia neilgai, kad visos išliktų traškios. Trumpai pakepdami ir pamaišydami dėkite tokiu eiliškumu: morkas, svogūnus, imbierą, česnaką, paprikas ir cukiniją. Tuomet sudėkite keptą vištieną, medų, pomidorų padažą ir gerai išmaišykite. Keptuvę nukelkite nuo ugnies ir suberkite konservuotus kukurūzus, išmaišykite.

Patiekite su virtais ryžiais ir ant viršaus užberkite kepintų sezamų sėklų.

http://oditele.blogspot.com

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus viešai skelbiamas. Privalomi laukai žymimi *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top
%d bloggers like this: