Pradinis / Receptai / Vištiena su špinatų ir grietinėlės padažu

Vištiena su špinatų ir grietinėlės padažu

4 porcijoms:

2 vnt. vištos krūtinėlių
druskos, maltų juodųjų pipirų
miltų apvolioti
200 g pievagrybių
nedidelio gabalėlio poro
gabalėlio sviesto
1 česnako galvutės
200 g grietinėlės
100 g šviežių špinatų
žiupsnelio grūstų aitriųjų paprikų (nebūtinai)

Gaminimo eiga:

Vištos krūtinėles perpjaukite išilgai. Iš abiejų pusių apibarstykite druska ir maltais juodaisiais pipirais, apvoliokite miltuose.

Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus. Dėkite krūtinėles ir apskrudinkite iš abiejų pusių. Perdėkite į lėkštę.

Į tą pačią keptuvę sudėkite griežinėliais pjaustytus pievagrybius ir kepkite tol, kol nugaruos skystis.

Tuomet dėkite pjaustytą porą, kepkite keletą minučių, kol suminkštės. Berkite griežinėliais pjaustytas česnako skilteles. Šiek tiek pakepkite (stebėkite, kad česnakas nesudegtų). Pilkite grietinėlę, jai užvirus, sudėkite špinatus. Kai jie sukris, pagardinkite viską druska, maltais juodaisiais pipirais, aitriosiomis paprikomis, sudėkite vištienos krūtinėles ir pakaitinkite porą minučių.

Patiekite su mėgstamu garnyru.

http://oditele.blogspot.com

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus viešai skelbiamas. Privalomi laukai žymimi *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top
%d bloggers like this: