400 g vištos krūtinėlės (maltos)
2 šaukštų parmezano sūrio (tarkuoto)
pagal skonį druskos, pipirų ir džiovintų raudonėlių
4 šaukštų smulkių avižinių dribsnių (susmulkintų iki miltų)
2 a. š. bulvių krakmolo
¼ a. š. kepimo miltelių
1 česnako skiltelės
½ svogūno
60 ml vandens
Apvolioti:
1 puodelio (250 ml) susmulkintų pusryčių dribsnių (tokių kaip „Kellogg’s“)
1 kiaušinio
Kepti:
aliejaus
Gaminimo eiga:
Smulkiai sutarkuokite česnaką ir svogūną, užpilkite vandeniu. Leiskite 5 minutes pastovėti, tada nukoškite ir gerai nusunkite.
Avižinius dribsnius, krakmolą ir kepimo miltelius sumaišykite.
Dubenyje sumaišykite maltą vištieną, sūrį, prieskonius, sausų produktų mišinį, nusunktus svogūnus ir česnaką. Į formeles (galite naudoti įvairias sausainių formeles) pridėkite paruoštos vištienos (arba formuokite rankomis), atsargiai išimkite.
Merkite mėsą į plaktą kiaušinį, apvoliokite smulkintuose dribsniuose ir kepkite įkaitintame aliejuje, kol gražiai apskrus, o vidus iškeps.
Iškeptus kepsnelius sudėkite ant popierinių rankšluosčių, kad nuvarvėtų aliejaus perteklius.