6 bulvių (nuluptų ir supjaustytų mažais gabaliukais)
2½ stiklinės pieno
2 šaukštų sviesto
pagal skonį druskos ir pipirų
2 svogūnų
3 česnako skiltelių
1 morkos
¼ stiklinės miltų
5 pievagrybių
500 g vištienos
1 šaukšto Dižono garstyčių
1 šaukšto citrinos sulčių
1 šakelės šviežių rozmarinų
½ stiklinės žaliųjų žirnelių
Gaminimo eiga:
Bulves išvirkite, nupilkite vandenį ir įpilkite pusę stiklinės pieno, įberkite druskos ir įdėkite šaukštą sviesto. Sugrūskite bulves.
Keptuvėje išlydykite likusį sviestą ir apkepinkite smulkintus svogūnus, česnakus, tarkuotas morkas.
Sudėkite nedideliais gabaliukais pjaustytą vištieną, pjaustytus pievagrybius ir pakepinkite.
Berkite miltus, pamaišykite.
Sumaišykite pieną, garstyčias, citrinos sultis, rozmarinų lapelius ir šiuo mišiniu užpilkite keptuvės turinį. Patroškinkite kelias minutes. Suberkite žirnelius, išmaišykite ir patroškinkite porą minučių.
Sudėkite keptuvės turinį į orkaitėje kepti skirtą indą, uždėkite tolygiai bulvių košės ir kepkite orkaitėje 5 min. 200 °C temperatūroje, kad bulvių košė šiek tiek paskrustų ir susigertų vištienos troškinio kvapas.
Galite ruošti mažuose indeliuose kiekvienam atskirai.