Taip iškepta vištos krūtinėlė nebus sausa ir prie viryklės nesugaišite daug laiko, o pietūs ar vakarienė bus tikrai nuostabi.
Reikės:
3 vištienos krūtinėlių
miltų
druskos
1–2 valg. š. alyvuogių aliejaus
3 valg. š. sviesto
1–2 valg. š. supjaustytų šviežių čiobrelių lapelių
400 g rudųjų pievagrybių
60 ml sauso baltojo vyno
60 ml vištienos sultinio
50 ml grietinėlės
saujelės pjaustytų šviežių petražolių
Gaminimo eiga:
- Vištienos krūtinėles perpjaukite išilgai – bus 6 gražūs kepsneliai. Pabarstykite druska. Apvoliokite miltuose ir nupurtykite jų perteklių.
- Į įkaitintą keptuvę supilkite aliejų ir įdėkite šaukštą sviesto. Kepkite krūtinėlę iš abiejų pusių po keletą minučių, kol gražiai paruduos.
- Į tą pačią keptuvę, kur kepė vištiena, sudėkite pievagrybius (žinoma, tinka ir baltieji pievagrybiai). Jei pievagrybiai nevienodo dydžio, perpjaukite juos per pusę ar į keturias dalis. Tuomet ant grybų sudėkite likusius 2 šaukštus sviesto ir čiobrelius (jei ištirpdysite prieš sudėdami grybus, sviestas pradės „degti“ ir duos patiekalui kartumą). Maišydami kepkite apie 6 minutes.
- Supilkite sausą vyną, vištienos sultinį ir kepkite, kol padažo šiek tiek nugaruos ir jis sutirštės. Ir galiausiai supilkite grietinėlę.
- Į padažą sudėkite iškeptas krūtinėles, petražoles. Kepsnelius pavartykite, kad pasidengtų padažu.