Neįprastas, bet tikrai labai skanus derinys.
4 asmenims:
200 g salotų gūžės
200 g vištų kepenėlių (galite naudoti, kokias mėgstate)
6 mandarinų
50 g sezamų sėklų
pagal skonį maltų pipirų
pagal skonį druskos
2 šaukštų sviesto
100 ml alyvuogių aliejaus
2 šaukštų citrinos sulčių
1 šaukšto skysto medaus
1 česnako skiltelės
Gaminimo eiga:
Salotas nuplaukite, nusausinkite ir suplėšykite, padalykite į lėkštes. Nuluptus mandarinus išskirstykite skiltelėmis, sudėkite ant salotų.
Sausoje keptuvėje paskrudinkite sezamų sėklas ir palikite atvėsti.
Kepenėles nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite norimo dydžio gabaliukais. Užberkite druskos, pipirų ir išmaišykite.
Keptuvėje išlydykite sviestą ir apkepinkite kepenėles po kelias minutes iš kiekvienos pusės. Neperkepkite.
Kai kepenėlės atvės, sudėkite ant salotų viršaus ir užberkite sezamų sėklomis.
Padažui aliejų išmaišykite su citrinos sultimis, skystu medumi ir trintu česnaku.
Padažą užpilkite prieš valgydami, nes kitaip salotos sukris.