Pradinis / Receptai / Vyniotinis su citrininiu grietinės kremu

Vyniotinis su citrininiu grietinės kremu

Moliugu vyniotinis_psl

 

Biskvitui reikės:

150 g miltų,
90 g cukraus,
220 g moliūgo tyrės* (toliau paaiškinta, kaip jos pasigaminti),
3 kiaušinių,
1 a. š kepimo miltelių,
1 a. š. prieskonių meduoliams (arba cinamono, imbiero, gvazdikėlių),
žiupsnelio druskos.

 

 

 

Kremui reikės:

250 g grietinės (30 % riebumo),
60 g minkšto sviesto,
60 g miltelinio cukraus,
0,5 a. š. vanilinio cukraus,
1 citrinos žievelės.

Darbo eiga:

*Moliūgo tyrė. Neluptą moliūgą supjaustome dideliais gabalais ir kepame 190–200 °C orkaitėje apie valandą (arba kol suminkštėja). Atvėsiname ir šaukštu išskobiame minkštimą. Sutriname jį trintuvu. Tyrę, kurios lieka, galima užšaldyti šaldymo kameroje.

Biskvitas. Kiaušinius su cukrumi plakame, kol masė tampa šviesiai geltona ir padidėja kelis kartus. Šaukštu įmaišome moliūgo tyrę. Beriame miltus, kepimo miltelius, prieskonius, druską, atsargiai išmaišome. Tešla gana skysta. Pilame ją į kepimo popieriumi išklotą skardą ir paskirstome (manosios kepimo skardos matmenys – 35 ir 38 cm). Kepame iki 190 °C įkaitintoje orkaitėje apie 15 min., arba kol biskvitas gražiai paruduoja.

Ant stalo patiesiame švarų virtuvinį rankšluostį ir gausiai pabarstome miltelinio cukraus. Iškepusį biskvitą dedame ant rankšluosčio popieriumi į viršų. Popierių nuimame (jei labai prilipęs, kelioms minutėms uždėkite ant viršaus drėgną rankšluostį – popierių lengvai nuimsite). Biskvitą susukame kartu su rankšluosčiu ir paliekame atvėsti. Atvėsusį dedame į šaldytuvą ir laikome jame 30 min.

Kremas. Minkštą sviestą plakame su milteliniu cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki purumo. Dedame grietinę, citrinos žievelę ir lėtai plakame, kol kremas sutirštėja.

Surinkimas. Atvėsusį biskvitą išvyniojame, aptepame kremu (paliekame neteptus kraštus po 2 cm) ir suvyniojame. Dedame vyniotinį stingti į šaldytuvą. Skanaus!

P. S. Biskvitas iškepa labai minkštas, trapus ir kvepia meduoliais. Šis kremas labai primena maskarponės sūrį, tik yra gerokai liesesnis. Būtinai rekomenduoju dėti citrinos žievelę, kuri suteikia kremui citrinų kvapą ir skonį!

http://aj-receptai.blogspot.com

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus viešai skelbiamas. Privalomi laukai žymimi *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top
%d bloggers like this: