5 stiklinių smulkintų rabarbarų
1 stiklinės braškių
2½ stiklinės cukraus
2 šaukštelių cinamono
150 g minkšto sviesto
200 g maskarponės sūrio
4 didelių kiaušinių
1 šaukšto citrinos sulčių
¾ stiklinės miltų
1 šaukštelio kepimo miltelių
½ šaukštelio druskos
miltelinio cukraus
Gaminimo eiga:
Į didelį prikaistuvį suberkite rabarbarus, braškes, 2 stiklines cukraus ir cinamoną. Virkite ant vidutinės kaitros vis pamaišydami, kol rabarbarai suvirs į košytę ir bus panašu į uogienę. Atvėsinkite.
Stačiakampę kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi, patepkite riebalais ir atidėkite į šoną.
Dideliame dubenyje plakite kiaušinius 3 min., palaipsniui suberkite cukrų, supilkite citrinos sultis ir plakite dar porą minučių. Suberkite dalimis sausus produktus ir gerai išmaišykite.
Supilkite tešlą į kepimo skardą, išlyginkite paviršių (neturi būti storas).
Kepkite 190 °C temperatūros orkaitėje apie 15 min., tešla turi gražiai pagelsti.
Iškepusį kepinį išimkite iš orkaitės, išverskite ant rankšluosčio, nuplėškite kepimo popierių ir lengvai susukite į ritinį.
Minkštą sviestą išplakite su maskarponės sūriu iki standaus kremo.
Atvėsusį vyniotinį ištiesinkite, tepkite maskarponės kremu, ant viršaus dėkite rabarbarų ir braškių uogienės ir susukite vyniotinį.
Dėkite į lėkštę siūle į apačią ir laikykite šaldytuve porą valandų.
Tiekdami apiberkite milteliniu cukrumi.
Pastaba: galite naudoti ir kitokias uogas. Vyniotinis nėra labai saldus.