Pradinis / Receptai / Ypatingieji sausainiai

Ypatingieji sausainiai

Traškūs neįprasto skonio sausainiai. Subtiliai juntama druska kepinį papildo netikėtais skonio atspalviais.

Fotografavo „Fotosala“ (Ieva Savickaitė)

Reikės:

  • 150 g cukraus
  • 240 g miltų
  • 200 g „Lietuviško Obelių“ majonezo
  • 2 arb. š. kepimo miltelių
  • 1 arb. š. druskos
  • 1 arb. š. vanilės ekstrakto

Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros. Dubenyje sumaišykite cukrų, miltus, kepimo miltelius, druską, vanilės ekstraktą ir majonezą (jis šiame recepte puikiai pakeičia kiaušinus, papildomus riebalus). Iš tirštos tešlos formuokite graikinio riešuto dydžio rutuliukus, juos dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Šakute spausdami padarykite plokščius sausainius, paryškinkite reljefinį paviršių, pabarstykite cukrumi ir kepkite, kol gražiai apskrus. Sausainiai ypač skanūs visiškai atvėsę.

Fotografavo „Fotosala“ (Ieva Savickaitė)

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus viešai skelbiamas. Privalomi laukai žymimi *

*

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Scroll To Top
%d bloggers like this: