Pradinis / Receptai / Žemaičių blynai, kepti orkaitėje

Žemaičių blynai, kepti orkaitėje

Kiek neįprasti žemaičių blynai – su moliūgu ir kepti orkaitėje.

Tešlai:

800 g maltų virtų bulvių
250 g moliūgo minkštimo
2 kiaušinių
5–6 v. š. krakmolo
5–6 v. š. miltų (naudojau visų grūdo dalių miltus)
druskos
pipirų

Įdarui:

250 g kiaulienos faršo
druskos
juodųjų pipirų

Padažui:

350 g pievagrybių
gabalėlio poro
500 g grietinėlės
druskos
juodųjų pipirų

Gaminimo eiga:

Maltas bulves, moliūgą, kiaušinius, krakmolą, miltus sudėkite į dubenį, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išminkykite.

Kiaulienos faršą iškepkite keptuvėje ir paskaninkite druska bei maltais juodaisiais pipirais. Palikite atvėsti.

Pievagrybius supjaustykite griežinėliais ir kepkite keptuvėje, kol suminkštės. Tuomet sudėkite pusžiedžiais supjaustytą porą, kepkite, kol ir poras suminkštės. Supilkite grietinėlę, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir patroškinkite keletą minučių.

Iš paruoštos tešlos formuokite norimo dydžio blynus, įdarykite kiaulienos faršu ir dėkite į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi. Kepkite 200–210 °C orkaitėje, kol apačia apskrus. Tada apverskite ir kepkite, kol apskrus.

Patiekite su paruoštu padažu.

Pastaba. Moliūgo masė paruošiama paprastai: pasirinktą moliūgą iškepkite orkaitėje ir, kai jis atvės, tiesiog sugrūskite bulvių grūstuve.

http://oditele.blogspot.com  

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus viešai skelbiamas. Privalomi laukai žymimi *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top
%d bloggers like this: