Pradinis / Receptai / Žemaičių blynai su kalakutiena

Žemaičių blynai su kalakutiena

Tešlai:

15 vidutinio dydžio bulvių
2 kiaušinių
3 v. š. miltų
3 v. š. krakmolo
1 a. š. druskos

Įdarui:

300 g kalakutienos faršo
1 svogūno
druskos, juodųjų pipirų

Padažui:

150 g grietinės
150 g pieno
1 v. š. sviesto
1 a. š. miltų
1 skiltelės česnako
šviežių krapų

Gaminimo eiga:

  1. Išvirkite bulves su lupena, kai atvės, nulupkite. Tuomet sumalkite ir sudėkite kiaušinius, miltus, krakmolą, druską, viską gerai išminkykite.
  2. Faršą pakepinkite keptuvėje, sudėkite smulkiai pjaustytą svogūną. Pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais.
  3. Į bulvių masę dėkite įdaro ir formuokite paplotėlius. Apkepkite iš abiejų pusių ant vidutinės ugnies, kol gražiai apskrus. Sudėkite į dubenį su dangčiu, kad sušustų.
  4. Keptuvėje išlydykite sviestą, sudėkite smulkiai supjaustytą česnaką. Supilkite išplaktą grietinę ir pieną su miltais. Kaitinkite keletą minučių, kol padažas sutirštės ir tuomet sudėkite krapus.

http://oditele.blogspot.com

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus viešai skelbiamas. Privalomi laukai žymimi *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top
%d bloggers like this: