500 g garintos lydekos filė
2 kiaušinių
1 svogūno
2 riekių baltos duonos
50 ml vandens
džiūvėsėlių apvolioti
druskos pagal skonį
maltų pipirų pagal skonį
žuvies prieskonių mišinio
150 g žaliųjų žirnelių
aliejaus kepti
Gaminimo eiga:
Lydekos filė sumalkite kartu su svogūnu.
Duoną užpilkite vandeniu ir išmirkykite. Gerai nuspauskite ir sudėkite į žuvies masę. Muškite kiaušinius, berkite prieskonių ir gerai išmaišykite.
Žirnelius išvirkite, perliekite šaltu vandeniu ir su trintuvu sutrinkite.
Imkite drėgnomis rankomis žuvies masės, dėkite šaukštą žirnelių masės ir padarykite maltinukus. Apvoliokite džiūvėsėliuose.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir iškepkite maltinukus iš abiejų pusių.
Pastaba: jei žuvies faršas per minkštas, įberkite džiūvėsėlių.
Patiekite su norimu garnyru.