Pradinis / Receptai / Žuvis su špinatų padažu

Žuvis su špinatų padažu

Reikės:

2 jūros lydekų (galima naudoti ir kitą baltą žuvį)
žiupsnelio druskos
žiupsnelio maltų pipirų
1 kiaušinio
saujos miltų
aliejaus kepti

Padažui:

2 šaukštų sviesto
200 ml grietinėlės
100 g špinatų lapelių
2 skiltelių česnako
1 nedidelio svogūno
žiupsnelio paprikos miltelių
žiupsnelio druskos
žiupsnelio maltų pipirų

Gaminimo eiga:

Žuvį nuvalome, perpjauname išilgai ir išimame pagrindinį kaulą. Pabarstome druska bei pipirais. Keptuvėje įkaitiname aliejų. Žuvies filė pamirkome kiaušinio plakinyje ir apvoliojame miltuose. Žuvį dedame į keptuvę ir kepame po 2 minutes iš kiekvienos pusės, kol žuvis iškepa.

Padažui keptuvėje išlydome sviestą ir apkepiname smulkintus svogūnus ir česnakus. Stebėkite, kad česnakai nepradėtų ruduoti. Supilame grietinėlę, sudedame smulkintus špinatus ir maišydami pakaitiname kelias minutes. Kai špinatai sukrinta, beriame druską, pipirus bei paprikos miltelius ir išmaišome.

Padažą pilame į lėkštę šalia žuvies.

Valgome su norimu garnyru.

Kaip matote, darbo visai nedaug ir pietūs po 10 min. garuoja ant stalo (aišku, jeigu garnyras jau paruoštas anksčiau).

http://samciouzrasai.blogspot.lt  

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus viešai skelbiamas. Privalomi laukai žymimi *

*

Scroll To Top
%d bloggers like this: