Pradinis / Receptai / Apverstas braškių pyragas

Apverstas braškių pyragas

Reikės:

  • ¾ stiklinės sviesto (kambario temperatūros)
  • ½ stiklinės rudojo cukraus
  • 280 g braškių (pjaustytų)
  • 2 stiklinių miltų
  • 2 šaukštelių kepimo miltelių
  • 1 stiklinės cukraus
  • 2 didelių kiaušinių
  • 1 šaukštelio vanilės ekstrakto
  • ¼ šaukštelio cinamono
  • ½ stiklinės pieno

Gaminimo eiga:

Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C. Į 23 cm skersmens kepimo formą įdėkite ¼ stiklinės sviesto ir išlydykite orkaitėje. Išimkite iš orkaitės. Sumaišykite rudąjį cukrų su ištirpintu sviestu. Vėl įdėkite į orkaitę 1 minutei. Išimkite iš orkaitės ir išmaišykite. Ant viršaus išdėliokite braškes.

Dubenyje sumaišykite miltus ir kepimo miltelius. Kitame dubenyje ½ stiklinės sviesto išplakite kartu su cukrumi iki šviesios masės (apie 2 minutes). Po vieną nuolat plakdami įmuškite kiaušinius. Sudėkite vanilės ekstraktą, cinamoną ir viską išplakite.

Dalimis pakaitomis sudėkite miltų mišinį ir supilkite pieną, maišykite, kol viskas susimaišys, bet nepermaišykite. Tešlą paskleisti ant braškių, išlyginkite paviršių.

Kepkite apie 35 minutes (ar iškepė, tikrinkite mediniu iešmeliu). Palikite 10 minučių pravėsti formoje, tuomet atsargiai apverskite ant lėkštės. Ant viršaus užpilkite formoje likusį sirupą. Patiekite su ledais arba plakta grietinėle.

http://medejos.blogspot.com

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus viešai skelbiamas. Privalomi laukai žymimi *

*

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Taip pat skaitykite:

Scroll To Top
%d bloggers like this: