Pradinis / Receptai / Austriška česnakų sriuba

Austriška česnakų sriuba

2 porcijos

Reikės:

10 česnako skiltelių

2 šaukštų miltų

150 ml pieno

3 šaukštų sviesto

0,5 l vištienos sultinio

2 šaukštų smulkintų petražolių

žiupsnelio druskos

žiupsnelio maltų juodųjų pipirų

2 baltos duonos riekių

1 šaukšto aliejaus

Gaminimo eiga:

Įkaitinkite orkaitę iki 220 °C.

Kepimo indą išklokite kepimo popieriumi, sudėkite duonos riekeles, pašlakstykite aliejumi ir paskrudinkite orkaitėje apie 5–7 min.

Puode ištirpinkite sviestą ir pakepinkite smulkintus česnakus. Kepinkite apie 3–5 min., kol pasklis malonus česnakų aromatas, bet česnakai neparuduos. Suberkite miltus ir išmaišykite. Turi būti kremo tirštumo masė. Tuomet maišydami pamažu supilkite pieną. Kartu pilkite vištienos sultinį, išmaišykite ir palikite virti, kol sriuba pradės burbuliuoti. Pagardinkite druska bei pipirais.

Išjunkite viryklę ir sudėkite smulkintas petražoles.

Sriubą supilkite į dubenėlius ir uždėkite skrudintos duonos kubelių.

http://samciouzrasai.blogspot.com

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus viešai skelbiamas. Privalomi laukai žymimi *

*

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Taip pat skaitykite:

Scroll To Top
%d bloggers like this: