Makaronams reikės:
- 300 g kietagrūdžių makaronų
- 1 paprikos
- saujos špinatų
- saujos vyšninių pomidorų
- saujos smulkintų žemės riešutų
- 1 v. š. sezamų sėklų
Padažui reikės:
- 3 v. š. riešutų sviesto
- 2 a. š. sojų padažo
- 3 a. š. sezamų sėklų
- ½ citrinos sulčių
- 3 a. š. klevų sirupo (arba medaus)
- šiek tiek vandens, kuriame virė makaronai
Gaminimo eiga:
Išvirkite makaronus, kaip nurodyta ant pakuotės
Paruoškite padažą: iki vientisos masės sumaišykite riešutų sviestą, klevų sirupą ir sojų padažą. Sudėkite sezamų sėklas, išspauskite citrinos sultis, įpilkite šlakelį vandens, kad padažas nebūtų per tirštas. Išmaišykite.
Į gilią keptuvę sudėkite išvirusius makaronus, supjaustytą papriką, supjaustytus vyšninius pomidorus, užpilkite padažu ir ant silpnos ugnies viską maišykite, kol makaronai tolygiai pasidengs padažu. Išjunkite kaitrą, į makaronus sudėkite špinatus, riešutus ir viską dar kartą išmaišykite.
Tinklaraščio „Zuikio receptai“ nuotrauka ir receptas