225 g miltų
1½ šaukštelio kepimo miltelių
50 g smulkaus cukraus
1 vidutinio kiaušinio
1 šaukšto (15 g) sviesto, išlydyto ir atvėsinto
šlakelio vanilės ekstrakto
300 ml pieno
1 obuolio, nulupto ir sutarkuoto
50 g pieniško šokolado gabaliukų
Gaminimo eiga:
Į dubenį įsijokite miltus ir kepimo miltelius. Įmaišykite cukrų. Centre padarykite duobutę, supilkite paplaktą kiaušinį, vanilę ir išlydytą sviestą. Po truputį pilkite pieną ir viską išmaišykite.
Į tešlą burokine tarka įtarkuokite obuolį ir įmaišykite šokolado gabaliukus.
Blynus kepkite karštoje keptuvėje, pateptoje trupučiu sviesto.
Pastaba: iš šio produktų kiekio galima iškepti apie 12 blynų.