Pradinis / Receptai / Bulvių apkepas

Bulvių apkepas

Bulvių apkepo kepimo laikas priklausys nuo jūsų pasirinktos kepimo formos ir nuo to, kokio storio riekelėmis supjaustysite bulves. Rinktis galite savo mėgstamą mėsytę, tik patartina, kad būtų rūkyta.

3–4 porcijos

Reikės:

  •     ~1 kg  nuskustų bulvių
  •     150 g karštai rūkytų antienos lazdelių
  •     3 skiltelių česnako
  •     ½ šaukštelio Kajeno paprikų
  •     ½ šaukštelio džiovintų čiobrelių
  •     250–300 g grietinėlės
  •     100 g tarkuoto brandinto kietojo sūrio
  •     2 kiaušinių
  •     1½ šaukštų speltų miltų
  •     druskos, maltų juodųjų pipirų

Gaminimo eiga:

Bulves supjaustykite plonais griežinėliais.

Įkaitinkite keptuvę be aliejus ir sudėkite griežinėliais pjaustytas antienos lazdeles. Kai jos šiek tiek apskrus, suberkite griežinėliais pjaustytas česnako skilteles, suberkite Kajeno paprikas, čiobrelius, viską gerai permaišykite ir atidėkite į šalį.

Į dubenį supilkite grietinėlę, suberkite sūrį, įmuškite kiaušinius, sudėkite miltus, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išplakite.

Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi. Dėkite sluoksnį bulvių, tada keptos antienos, vėl bulvių, paskui antienos ir viską vėl apdėliokite bulvėmis. Ant viršaus užpilkite paruoštą padažą.

Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 40–50 min., tada padidinkite kaitrą iki 190 °C ir kepkite 10–15 min., kol viršus gražiai apskrus.

http://oditele.blogspot.com

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus viešai skelbiamas. Privalomi laukai žymimi *

*

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Taip pat skaitykite:

Scroll To Top
%d bloggers like this: