Pradinis / Receptai / Chačiapuris

Chačiapuris

8 chačiapuriai

Tešlai:

  • 3/5 stiklinės miltų
  • 1/2 stiklinės pieno
  • 1 stiklinės vandens
  • 1 šaukštelio sausų mielių
  • 1 šaukštelio druskos
  • 1 šaukšto cukraus
  • 1 šaukšto aliejaus

Įdarui:

  • 1/5 stiklinės tarkuoto fermentinio sūrio
  • 1 stiklinės tarkuoto mocarelos sūrio
  • 1/5 stiklinės fetos sūrio
  • 8 putpelių kiaušinių
  • 1 vištos kiaušinio aptepti
  • 1 šaukšto žalumynų (krapų, čiobrelių, rozmarinų)

Gaminimo eiga:

Dubenyje sumaišykite sausus ingredientus: miltus, mieles, druską ir cukrų. Šiek tiek pašildykite pieną, kad būtų šiltas, bet ne karštas. Sudėkite sausą mišinį į virtuvinį kombainą, supilkite šiltą pieną, šiltą vandenį ir maišykite (kablio formos antgaliu), kol tešla taps elastinga ir vientisa. Jei neturite virtuvinio kombaino, teks maišyti rankomis. Kai tešla bus vientisa, įmaišykite aliejų.

Iš tešlos suformuokite rutulį ir uždengę virtuviniu rankšluosčiu padėkite šiltai, kad tešla pakiltų dvigubai. Kai tešla pakils, ją dar kartą išminkykite rankomis ir vėl uždengę rankšluostėliu palikite kilti antrą kartą maždaug pusvalandžiui.

Kol tešla kyla antrą kartą, pasiruoškite įdarą: visus sūrius sumaišykite, pagardinkite žalumynais (naudokite, kokius mėgstate, galite dėti ir džiovintus).

Tešlą padalykite 8 vienodo dydžio gabaliukus ir juos lengvai pakočiokite suteikdami  laivelio formą (galite ir ištampyti rankomis). Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir dėkite tešlą į ją. Tada į centrą dėkite sūrių masę, paskleiskite per visą ilgį, palikdami 1 cm pločio kraštelius. Kraštelius užlankstykite į vidų (padarydami bortelius), o galus sujunkite.

Patepkite ruošinį plaktu kiaušiniu ir dėkite į orkaitę, įkaitintą iki 200 °C. Kepkite apie 15 min. Tuomet su šaukštu padarykite griovelius ir įmuškite putpelių kiaušinius. Dėkite atgal į orkaitę ir kepkite dar 5 min. Kiaušinis turi būti iki galo neiškepęs.

Traukite iš orkaitės ir patiekite, kol karštas. Nors skanus ir šaltas.

http://samciouzrasai.blogspot.com

PALIKTI KOMENTARĄ

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Taip pat skaitykite:

Scroll To Top