Pradinis / Receptai / Citrininis sūrio pyragas

Citrininis sūrio pyragas

Jums reikės (8 porcijoms):

250 g rikotos sūrio,
200 g sūrio „Philadelphia Light“,
250 g maskarponės sūrio,
160 g cukraus,
3 kiaušinių,
60 ml citrinų likerio,
200 g sausainių (patariu naudoti patinkančio skonio „Selgos“ sausainius),
kelių šaukštų pieno.

Šiam pyragui reikės maždaug 17–20 cm skersmens išardomos formos.

Darbo eiga:

Gaminame pyrago pagrindą. Sausainius sugrūdame ir sumaišome su keliais šaukštais pieno (skirtingiems sausainiams reikia skirtingo kiekio pieno). (Paprastai sūrio tortų receptuose sausainius patariama maišyti su sviestu, bet aš tikslingai jo atsisakiau, nes norėjau lengvesnio torto. Jeigu Jums tai nepriimtina, tada pieną keiskite sviestu, kaip siūlo recepto originalas.) Masė turėtų būti maždaug plastilino konsistencijos. Ją gerai sumaišome, pertriname šaukštu, kad neliktų sausainių gabaliukų.

Kepimo popieriumi išklojame formos dugną ir jį padengiame maždaug 0,5 cm storio sausainių mase, pirštais (ar šaukštu) lygiai ją paskirstydami.

Gaminame kremą. Visus sūrius, cukrų, kiaušinius, likerį gerai išplakame (geriau tai daryti elektriniu plaktuvu), supilame kremą ant anksčiau paruošto pyrago pagrindo ir pašauname pyragą į iki 180 °C temperatūros įkaitintą orkaitę. Kepame 50–60 min. Iškepusį pyragą dedame į šaldytuvą, kad sustingtų (geriausia palaikyti jame per naktį). Puoškite šviežiais vaisiais, citrinos žievele ar citrinos griežinėliais. Skanaus!

www.isbandytireceptai.com

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus viešai skelbiamas. Privalomi laukai žymimi *

*

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Taip pat skaitykite:

Scroll To Top
%d bloggers like this: