Pradinis / Receptai / Graikiška lazanija

Graikiška lazanija

Graikiška lazanija
Graikiška lazanija

6 porcijos

Reikės:

  • 250 g nevirtų makaronų
  • 250 g griežinėliais pjaustytų grybų
  • 1 nedidelio svogūno
  • 1 skiltelės česnako
  • ½ saldžiosios paprikos
  • 500 g jautienos faršo
  • 400 ml pomidorų padažo
  • 1 šaukšto pomidorų pastos
  • šviežių petražolių
  • ¾ šaukštelio cinamono
  • žiupsnelio druskos
  • žiupsnelio maltų pipirų
  • 100 ml vandens

Bešamelio padažui:

  • 150 g sviesto
  • 50 g miltų
  • 400 ml pieno
  • 200 g kietojo sūrio
  • 1 kiaušinio trynio
  • pagal skonį druskos

Gaminimo eiga:

Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C. Makaronus išvirkite sūdytame vandenyje. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus ir apkepinkite grybus. Sudėkite smulkintus svogūnus, česnaką ir papriką. Kepinkite 3–4 min., kol daržovės suminkštės.

Sudėkite jautieną ir maišydami pakepinkite, kol mėsa apskrus. Sudėkite likusius produktus (pomidorų padažą, pomidorų pastą, cinamoną, petražoles, druską, pipirus ir supilkite vandenį). Išmaišykite ir troškinkite 10–15 min.

Paruoškite padažą: švarioje keptuvėje išlydykite sviestą. Suberkite miltus ir maišykite, kad nesušoktų į gumulėlius. Supilkite pieną ir vis maišykite, kol padažas pradės tirštėti. Suberkite tarkuotą sūrį ir nukelkite nuo viryklės. Išmaišykite.

Į mažą puodelį įpilkite karšto padažo ir įdėkite kiaušinio trynį, greitai išmaišykite. Supilkite šią masę atgal į keptuvę ir gerai išmaišykite.

Į kepimo indą dėkite makaronus, pilkite dalį padažo, dėkite mėsos sluoksnį, supilkite likusį padažą. Dėkite į orkaitę ir kepkite 40 min.

Iškepusią lazaniją palikite pravėsti 15 min. ir tada supjaustykite.

http://samciouzrasai.blogspot.com

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus viešai skelbiamas. Privalomi laukai žymimi *

*

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Taip pat skaitykite:

Scroll To Top
%d bloggers like this: