Pradinis / Receptai / Graikiškas mėsos apkepas – musaka

Graikiškas mėsos apkepas – musaka

Musaka
Musaka

Šis musakos receptas šiek tiek skiriasi nuo įprasto su baklažanais. Jam naudojamos cukinijos, bet jei mėgstate baklažanus, dėkite jų. Tačiau su cukinijomis jis bus lengvesnis. Tai lengvai pagaminamas, kvapnus, gardus patiekalas vakarienei.

6 porcijos

Reikės:

  • 2 šaukštų alyvuogių aliejaus
  • 1 svogūno
  • 300 ml pomidorų padažo
  • 1 kg jautienos faršo
  • 4 česnako skiltelių
  • pagal skonį druskos
  • 1 šaukšto džiovintų raudonėlių
  • ½ šaukšto cinamono
  • 250–300 g rikotos sūrio
  • 2 cukinijų
  • 150 g tarkuoto parmezano

Gaminimo eiga:

Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C. Gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir pakepinkite smulkintus svogūnus ir česnakus, kol suminkštės. Sudėkite maltą jautieną ir kepinkite, kol mėsa beveik iškeps. Sudėkite pomidorų padažą, prieskonius ir ant vidutinės kaitros vis pamaišydami kaitinkite apie 15 min.

Cukinijas supjaustykite griežinėliais ir išklokite kepimo indo dugną. Ant cukinijų dėkite dalį mėsos padažo, dalį rikotos sūrio, vėl cukinijos griežinėlių, mėsos padažo ir t. t. Ant viršaus turi būti cukinijos. Dėkite į orkaitę ir kepkite 25–30 min. Iki kepimo pabaigos likus 10 min., užberkite tarkuoto parmezano.

http://samciouzrasai.blogspot.com

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus viešai skelbiamas. Privalomi laukai žymimi *

*

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Taip pat skaitykite:

Scroll To Top
%d bloggers like this: