Pradinis / Receptai / Itališka duonos ir pupelių sriuba

Itališka duonos ir pupelių sriuba

Itališka duonos ir pupelių sriuba

Italai tikrai žino, kaip panaudoti sudžiūvusią duoną, o geriausias to įrodymas – sriuba „ribollita“. Duona sriubos dubenėlyje sugeria šiek tiek skysčio, todėl kiekviename kąsnyje užkabinama visko po truputį: nuo aromatingos sriubos iki išsilydžiusio sūrio ir traškios kvietinės raugo duonos.

Reikės:

6 riekių kvietinės raugo duonos

400 ml skardinės luptų pomidorų savo sultyse

400 ml skardinės virtų baltųjų arba sviestinių pupelių

2 vid. dydžio morkų

1 svogūno

⅓ poro

4 šaukštų alyvuogių aliejaus

saujos šviežių petražolių

1 l daržovių arba vištienos sultinio

2 šaukštelių saldžiosios paprikos

po ½ šaukštelio rūkytos paprikos ir aitriosios paprikos

1 šaukštelio džiovintų žolelių

žiupsnelio druskos ir pipirų

gabalėlio parmezano arba kitokio kietojo sūrio

Gaminimo eiga:

Puode su aliejumi kepkite smulkintus svogūnus, porą bei morkas. Šioms suminkštėjus sudėkite konservuotus pomidorus. Mentele pomidorus sutraiškykite ir pakepkite. Įmaišykite pupeles, prieskonius, žoleles, supilkite sultinį. Išmaišykite. Uždenkite ir kaitinkite 20 min.

Kol sriuba verda, stambiais gabalais suplėšykite kvietinę raugo duoną, apšlakstykite aliejumi ir lengvai apskrudinkite. Sriubą pasūdykite, įmaišykite pipirų, smulkintų šviežių petražolių. Patiekdami dubenėliuose ant sriubos dėkite apskrudusią duoną, apibarstykite parmezanu, apšlakstykite šaukštu alyvuogių aliejaus.

Julijos Steponavičiūtės receptas ir nuotraukos

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus viešai skelbiamas. Privalomi laukai žymimi *

*

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Taip pat skaitykite:

Scroll To Top
%d bloggers like this: